Hjalp en dødssyk kvinne seks år etter sin død

Hjalp en dødssyk kvinne

seks år etter sin død


Pave Johannes Paul II døde i 2005 etter å ha vært pave i 27 år. Han ble saligkåret 1. mai 2011 på grunn av at han på dette tidspunktet kunne knyttes til ett mirakel – den franske nonnen Sr. Marie Simon-Pierre som ble helbredet fra Parkinsons sykdom etter forbønn av paven.

Denne saligkåringen var en stor begivenhet som ble overført på TV. Floribeth Mora Diaz (f. 1963-4), en kvinne fra Costa Rica, var blant dem som fulgte saligkåringen på TV. Hun var da alvorlig syk på grunn av et uhelbredelig hjerne-aneurisme som forårsaket lammelse på den venstre siden av kroppen. Hun hadde vært gjennom en rekke undersøkelser, tester og en tre timer lang operasjon hjemme i Costa Rica, uten at dette hadde bedret tilstanden hennes:

-De sendte meg hjem med beskjeden om at jeg hadde én måned igjen å leve, og at det ikke var mye håp.

Hun begynte da å henvende seg til den avdøde pave Johannes Paul II, som hun så veldig opp til, og anmodet ham å gå i forbønn for henne:

-Jeg ba til pave Johannes Paul og spurte om han kunne fortelle Gud at jeg ikke ønsket å dø fordi jeg er glad i barna mine og ikke ønsker å forlate dem.

1. mai 2011 våknet hun klokka to om natta og slo på TV der den avdøde Johannes Paul II ble saligkåret under en seremoni på Petersplassen i Vatikanet.

-Jeg sovnet igjen og da jeg våknet, hørte jeg Johannes Paul sin stemme som sa til meg: ”Stå opp, ikke vær redd”.

Samtidig med dette sa hun at hun så en hånd komme ut av et bilde hun hadde av pave Johannes Paul II. Da hun hørte stemmen tale for andre gang, "Stå opp, ikke vær redd", bestemte hun seg for å si "Ja, Herre" og stå opp. Hun sto da opp og fortalte sin mildt sagt sjokkerte mann nyheten om at hun følte seg frisk og i god form. Ikke lenge etter dro de til sykehuset hvor det ble konstatert at hjerne-aneurismen hadde forsvunnet, på en måte de medisinsk sett ikke kunne gjøre rede for.

-Ingen der kunne forklare meg hva som hadde skjedd, sier hun.

-Hvordan skal jeg kunne forklare det? Dersom jeg ikke kan forklare det på en medisinsk måte, betyr det at noe annet må ha skjedd, som ikke har noe med medisin å gjøre, sier nevrokirurg Alejandro Vargas ved Calderon Guardia Hospital.

-Folk sier jeg er gal, men jeg svarer at jeg er guddommelig gal, fordi jeg er frisk nå, sier Floribeth Mora Diaz.

En medisinsk kommisjon fra Vatikanet erklærte senere at helbredelsen var medisinsk uforklarlig, og dermed førte dette mirakel nummer to til at paven kunne helligkåres. Pave Johannes Paul II ble offisielt erklært helgen 27. april 2014.

-Jeg har opplevd Guds nåde i mitt liv og jeg er takknemlig, sa Floribeth Mora Diaz på en pressekonferanse i Vatikanet torsdag 24. april 2014.


Kilder:

http://uk.reuters.com/article/2014/04/24/uk-pope-saints-miracle-idUKBREA3N1P920140424, lest 04.05.2014

http://usatoday30.usatoday.com/video/floribeth-mora-diaz-john-paul-iis-second-miracle/3455680778001, sett 04.05.2014