Ble helbredet etter å ha fått bibel av kjæresten

 

Ble helbredet etter å ha
fått bibel av kjæresten
Muhammed, en ung muslim fra Bagdad, hadde i strid med alle normer blitt sammen med en kristen jente. Hun het Rani, og var tydelig på sin kristne tro. Derfor snakket hun også ofte til Muhammed om kristendommen og Jesus. Det hadde Muhammed ingenting imot, men han sa ofte til henne:
-Jeg kommer til å få deg til å bli en muslim før du greier å få meg til å bli en kristen.
Rani ga ham en utgave av bibelen på arabisk, og til tross for at han ikke var interessert i å lese i den, takket han ja til gaven for ikke å såre kjæresten.
Tiden gikk, og Bibelen forble ulest og uåpnet. Men en dag begynte han likevel å lese i den. Til sin store overraskelse begynte merkelige ting å skje; blant annet begynte han å få bedre drømmer om natten.
En dag da han kom hjem fra skolen hadde han så store smerter i hodet og i magen at han begynte å gråte. Han tok da fram Bibelen og holdt den over hodet mens han sa:
-Jesus, du reiste opp døde og helbredet de syke, vær så snill å helbred meg også.
Der og da mens han ba, forsvant smertene helt.
Det å ta fram Bibelen og be om helbredelse var egentlig ment som en spøk fra Muhammeds side. Han hadde ikke regnet med noe svar, men plutselig sto han nå ansikt til ansikt med en ny realitet: Bibelens Gud hadde svart på bønnen hans! Muhammed hadde ofte lest i Koranen og ropt mange ganger til Allah om hjelp, men han hadde aldri opplevd en slik fred og et slikt konkret svar som han nå hadde fått.
Det ble en forvirrende tid for Muhammed med mye indre kamp. Skulle han gi opp sin gamle tro og alt det han tidligere hadde lært? Skulle han begynne å tro på Bibelen eller skulle han glemme det som hadde skjedd den dagen han kom hjem fra skolen? Etter hele to år med indre kamp klarte han ikke lenger å la være å tro på Jesus, og bestemte seg for å bli en kristen. Ganske fort bestemte han seg for å bli døpt, men han ble rådet av venner til å forlate Irak:
-Dersom noen finner ut at du har blitt en kristen og at du er døpt, vil du risikere å bli drept.
Muhammed som hadde holdt konverteringen skjult for foreldrene, fikk et stort problem da de en dag fant Bibelen som han hadde gjemt på rommet sitt. De truet med å drepe ham dersom han ikke fornektet sin nye tro. Muhammed nektet å angre på valget han hadde tatt, og så seg nødt til å flykte fra Irak til Jordan. Fremme i Jordan forsøkte han å finne en menighet hvor han kunne bli døpt. Han fant flere menigheter, men da pastorene i de forskjellige menighetene fikk høre at han hadde konvertert fra islam og rømt fra familien, ble de redde og ba ham om å døpe seg et annet sted. Til tross for flere avslag og frykt fra menigheter, ga ikke Muhammed opp. Han hadde et sterkt ønske om å bli bedre kjent med Jesus og om å gjøre Jesus kjent for andre.
En dag da Muhammed lyttet til radio, kom han over ett av IBRAs programmer. På slutten av programmet ble lyttere oppfordret til å skrive til IBRA, noe Muhammed gjorde. I brevet delte han åpent om sin vanskelige situasjon i hjemlandet, og den store lengselen han bar på; å bli døpt.
Da IBRA mottok brevet fra Muhammed, ble det sørget for at han fikk besøk av IBRAs medarbeidere i Jordan. Gjennom dette kom han i kontakt med en menighet som ikke fryktet konverteringen hans, og han fikk møte andre tidligere muslimer som kjente seg igjen i situasjonen hans.
Kilde: IBRA magasinet, 2015 (nr. 5), s. 15.