-Du kommer ikke til å oppleve fred om du ikke tar imot det Gud har gitt

 -Du kommer ikke til å oppleve fred

om du ikke tar imot det Gud har gitt

 

Leisha fra Asia forteller:

Jeg har syv brødre og søstre, og vokste opp i en hengiven muslimsk familie. Som muslim gikk jeg sjelden glipp av døgnets fem bønner som jeg opplevde var forventet av meg. Men etter en stund måtte jeg innse at til tross for at jeg utførte bønnene og ritualene riktig, fikk jeg aldri en god, indre fred. Jeg valgte derfor til tider å la være å be. Mannen min ble sint over at jeg ikke levde som en korrekt muslim, men jeg prøvde å forklare ham at jeg ikke fikk noen ro av å be, og at bønnesvarene uteble.

Mannen min ringte til Ustad, en velkjent muslimsk lærer som blant annet studerte arabisk med en gruppe i nærheten av oss. De avtalte deretter et felles møte. I møte med Ustad fortalte han oss at sann fred bare kan komme fra den levende Guden. Jeg spurte Ustad hvordan jeg kunne oppleve denne freden, og han sa han ville forklare ved hjelp av Koranen. Da han begynte å legge ut ble vi veldig sjokkert, for den muslimske læreren begynte å snakke om Jesus!

Mannen min ble så sint at han ba Ustad forlate huset. Ustads respons var latter mens han svarte:

-Hvorfor skal du kaste meg ut når jeg bruker Koranen som kilde? Du kommer ikke til å oppleve fred om du ikke tar imot det Gud har gitt.

Mannen min taklet ikke å høre det Ustad ville dele om Jesus. Han tvang Ustad ut av huset, og da han hadde dratt slo mannen min meg og sa at alt var min feil; det var min vantro som hadde ført oss hit.

Den påfølgende uken kjente både jeg og mannen min på dårlig samvittighet for hvordan vi hadde behandlet den muslimske læreren. Faren min sa til oss at vi hadde gjort en stor synd ved å kaste Ustad ut av huset, ettersom han var en Guds mann. Vi innså at vi måtte be om unnskyldning for måten vi hadde oppført oss på, og vi reiste til Ustads hjemby. Hjemme hos Ustad ønsket han oss velkommen inn til måltid. Da min mann fortalte at vi hadde kommet for å sin unnskyld, svarte Ustad at han allerede hadde tilgitt oss. Dette var fordi Jesus lærte mennesket å tilgi de som gjør feil, Jesus ber oss til og med å tilgi våre fiender.

Vi reiste hjem etter måltidet hos Ustad. I løpet av ukene som gikk kjente vi begge at vi ville møte ham igjen, uten at vi helt visste hvorfor. Noen uker senere møtte vi Ustad igjen, og han fortalte oss mer om Jesus. Den ettermiddagen tok både jeg og min mann imot Jesus, frelseren som tilgir oss våre synder og gir oss fred.

Etter denne ettermiddagen kan vi begge vitne om at vi kjenner sann fred. Vi fortsatte å møte Ustad til samtaler, og i mars i år ble vi døpt i bassenget på et hotell.

Kilde: IBRA mgasinet nr. 6 2017, s. 24.