UFO-observasjon i 2004 førte til opprettelse av ny forsvarsenhet

 UFO-observarsjon i 2004 førte til

opprettelse av ny forsvarsenhet

 

14. november 2004 ble to F-18 jagerfly sendt på oppdrag til et sted i Stillehavet vest for San Diego hvor et uidentifisert objekt var observert. Det de to jagerpilotene og de to våpenspesialistene så her, førte til opprettelsen av en hemmelig forsvarsenhet.

Da de to flyene kom frem til bestemmelsesstedet, så de et hvitt objekt som befant seg rett over havoverflaten:

-Det hoppet rundt uten mål og mening. Det beveget seg over et område av havoverflate som virket forstyrret, forteller jagerpiloten David Fravor.

Da han styrte flyet han befant seg i ned mot objektet, begynte objektet å stige opp. De fire menneskene kunne følge objektet i noen sekunder.

-Så akselererte det annerledes enn noe annet jeg har sett og forsvant. Jeg ble temmelig satt ut, forteller Fravor.

-Det er ikke mulig for noe luftfartøy eller noen rakett vi kjenner til å kunne oppføre seg slik som det objektet vi så den dagen, er en av pilotene sitert i en rapport som nå er blitt offentliggjort.

Mektige personer i den amerikanske forvaltningen fattet så stor interesse for denne hendelsen at «Advanced Aviation Threat Identification Program» ble opprettet i 2007. Målet var å se om potensielle fiender hadde tilgang til teknologi som lå flere generasjoner foran det amerikanerne hadde. I 2012 ble denne forsvarsenheten fratatt midlene, men den fortsatte likevel arbeidet til langt inn i 2017, men da med midler fra et annet budsjett. 

 

 

Kilde: https: //www.nrk.no/urix/hemmelig-militaert-ufo-program-avslort-1.13830370:, lest 19.12.2017