-Dette er Sannhetens bok. Det du lærer i denne boken, skal du dele med andre.

-Dette er Sannhetens bok. Det du lærer i denne boken, skal du dele med andre.

Den tyrkiske muslimske kvinnen Hatice ba fem ganger om dagen og fastet under fastemåneden ramadan. Til tross for at hun fulgte retningslinjene i den islamske tro, opplevde hun ikke at livet ble bedre. Etter en skilsmisse satt hun igjen med ansvaret for to barn, og kjente på et stadig sinne. Det skulle endre seg da hun ved en tilfeldighet begynte å se på kristne TV-programmer på Kanal Hayat.

-Det var en kvinne som talte om at Jesus er Frelseren, forteller Hatice.

-Det var akkurat som om det begynte å brenne i hjertet mitt etter å ha hørt disse ordene. Etter å ha sett noen flere programmer, bestemte jeg meg for å ta imot Jesus som min Frelser.

Der og da opplevde Hatice en ubeskrivelig glede.

-Den gleden jeg opplevde var så ekstrem at jeg ikke greid å stå stille. Jeg ville bare ut og fortelle om det jeg hadde opplevd til andre, forteller den tyrkiske kvinnen.

For å lære mer om et liv med Jesus som Frelser, ringte Hatice til Kanal Hayat. En kristen kvinne som bodde i nærheten av henne fikk oppdraget med å være hennes oppfølger. Hatice var full av forventning da dette var første gang hun i løpet av sitt voksne liv skulle møte et kristent menneske.

Natten før besøket fra Kanal Hayat-oppfølgeren, drømte Hatice at hun møtte en kvinne som bar på en rød bok med tittelen Evangeliet. I drømmen sa kvinnen:

-Dette er Sannhetens bok. Det du lærer i denne boken, skal du dele med andre.

Da kvinnen neste dag kom på besøk til Hatice, tok hun frem en rød bok med tittelen «Evangeliet» fra vesken. Hatice ble sjokkert over at det var akkurat den samme boken som hun hadde sett i drømmen.

Det tok ikke lang tid før Hatice opplevde at Jesus og Bibelen, som var boken hun hadde fått, ble livsforvandlende for henne.

-Mitt indre menneske ble berørt av en kjærlighet jeg aldri tidligere hadde opplevd. Plutselig fikk jeg en kjærlighet til alle mennesker, mennesker som jeg før hadde både mislikt og hatet.

Men samtidig som kjærligheten til mennesker vokste, fikk hun erfare hvordan det var å bli hatet for sin tro.

-Det er mange i min omgangskrets som har stemplet meg som vantro. Likevel har jeg bestemt jeg for at hva enn som skjer, skal jeg følge Jesus. Det som ble sagt i drømmen, at det jeg lærer i Bibelen, skal jeg dele med andre, er det mest naturlige for meg, sier Hatice.

 

Kilde: IBRA Magasinet nr. 5 – 2018, s. 34