Ut-av-kroppen-opplevelsen til Sixten

 Ut-av-kroppen-opplevelsen til Sixten

 

Den danske journalisten Charlotte Rørth (2015) skriver at hennes sønn, Sixten, ble skadet i et biluhell på vei hjem fra en skiferie i Norge:

"Klokken var rundt halv seks om kvelden tirsdag den 6. januar 2004. Da bilen stoppet opp så jeg at den lille på da 11 år var OK, at min mann var OK, at den mellomste som den gang var 12 år, var OK. Men den største var vekk. Selen hans var der men bakruten var knust. Det var helt mørkt. Det stanset en bil på den andre siden av veien. Ingen andre var kommet til skade. En lastebil kom kjørende, meget langsomt. Sjåføren sprang ut.

-Jeg møtte en hund på veien, så jeg satte farten ned. Det var da også en englevakt, sa han og tente lastebilens lys så vi kunne lete. Den lille kravlet ut av bilen. Det ene benet hans var helt skjevt, brukket. Han satte seg i snøen. Den mellomste ryddet opp, hentet yttertøy opp fra grøften. Det må ha ligget på hattehyllen. Da han var ferdig gikk han bort til lillebroren sin og holdt rundt ham.

Plutselig lød et rop.

-Han er her.

Bak autovernet, på skråningen ned mot sjøen, lå den eldste sønnen i snøen. Han lå på ryggen. Øynene rullet rundt i hodet uten å se noe, og han blødde fra bakhodet. Snøen ble mørk. Det kom til flere mennesker. En mann la et hestedekken over ham. Det luktet sterkt. En annen la en tynn pute med sølvpapir under hodet hans. Senere fortalte han at han kunne se seg selv ligge der, samtidig som han så seg selv være ovenfor seg selv. Begge kroppene var omsluttet av et lys, som hverken kom fra ham selv eller et bestemt sted.

-Nede på jorden lå jeg i en slik liten glassting, som man rister på, og så kommer det snø, forklarte han.

-Jeg var slett ikke redd. Jeg var trygg. Det var noe eller noen som passet på meg. Ikke et slikt vesen eller noe, det kjentes bare, som om det var noe hele veien rundt om meg.

Etter et døgn på sykehuset i Kristiansand, ble han fløyet til Ullevål sykehus i Oslo sammen med faren sin. Han skulle få et dren i hodet for å lette trykket, og det kunne de ikke legge inn på det mindre sykehuset i Kristiansand.

Vi sa farvel til ham. Jeg tok fergen hjem med de små, den minste med benet i gips (Rørth, 2015, s. 73-75)."

(Sixten ble senere helt restituert av skadene han pådro seg i ulykken.)

 

Kilde: Rørth, Charlotte. (2015). Jeg møtte Jesus. Bekjennelser fra en motvillig troende. Stavanger: Paradigmeskifte forlag.