Onsdag 11 September
-Herre, dersom jeg bare kan få se ditt ansikt, så vil jeg tro
-Herre, dersom jeg bare kan
få se
Bildet har sirkulert siden 1950-tallet. Det inneholder Jesu ansikt, men ikke alle kan se det med en gang. Bildet skal ha blitt tatt av en kinesisk fotograf som en dag red hjem gjennom snøen. Han hadde vært vitne til en stor forfølgelse av kristne blant sine venner siden den japanske invasjonen. Han var i dyp indre nød og ønsket å vite sannheten om det han hadde hørt fra kristne misjonærer.
Mens han red, sa han:
-Herre, dersom jeg bare kunne få se ditt ansikt, så vil jeg tro.
Med det samme hørte han en indre stemme som sa:
-Ta et bilde. Ta et bilde.
Han så utover på den smeltende snøen som formet vanndammer. Her og der kom den sorte jorda til syne. Det var ikke noe vakkert syn. Likevel følte han at han skulle gjøre som stemmen hadde sagt. Han gikk ned av hesten og fokuserte kameraet sitt på den snøfylte landeveien.
Nysgjerrig etter å få vite resultatet av hendelsen, fremkalte han filmen med en gang han kom hjem. Et ansikt så på ham ut fra de sorte og hvite områdene i bildemotivet. Ansiktet var fylt av ømhet og kjærlighet – det var Jesu ansikt. Han ble en kristen som en følge av denne opplevelsen.
I 1980-årene fikk kirken St. Ninian i Skottland en kopi av bildet av en pensjonert biskop fra Singapore. St. Ninian ligger i Prestwick i Ayshire, og bildet er utstilt på utsiden av kirkeveggen.
Kilde: http://www.rejesus.co.uk/site/module/unexpected_faces/P7/, lest 26.02.2015