Om naturens vei og nådens vei

Om naturens vei og nådens vei

Monolog fra filmen ”The tree of life”

-Nonnene lærte oss at det er to måter å leve livet på; naturens vei og nådens vei. Du må velge hvilken vei du vil følge. Nåden forsøker ikke å glede seg selv. Man aksepterer å bli forbigått, glemt og mislikt. Man godtar å bli fornærmet og såret. Den som følger naturen, tenker bare på å behage seg selv. Og får andre til å behage seg også. Opphøyer seg til herre over andre. For å få det som han vil. Finner grunner til å være misfornøyd når alle andre stråler av lykke, og kjærligheten gjennomstrømmer alt. De lærte oss at ingen som elsker nådens vei, mislykkes til slutt. Jeg vil være tro mot Deg, samme hva som skjer.

 

Filmen har innledningssitat fra Jobs bok, og etter monologen får personen som snakker beskjed om at sønnen hennes er død. Resten av filmen handler blant annet om hvordan dette påvirker familien i forhold til tro å tro på en Gud som ikke alltid oppfattes som god og allmektig.

 

Brad Pitt, Sean Penn og Jessica Chastain er de mest profilerte navnene i denne filmen som er skrevet og regissert av Terrence Malick.