Faste og ketogenisk diett dreper kreftceller

 Faste og ketogenisk diett

dreper kreftceller

Normale celler reagerer på den milde formen for stress, som skjer under en periode med faste, ved å gå inn i en slags overlevelsestilstand, og dermed spare på sine ressurser.

Men kreftcellene fortsetter bare for full gass, i hvert fall prøver de på det.

Når kreftceller fortsetter med å dele seg og vokse helt vilt, men ikke får det de trenger som drivstoff for å fortsette å vokse og formere seg, så skjer det noe bemerkelsesverdig.

Etter en stund minskes formeringen dramatisk. Og snart etter det, begynner kreftcellene å dø.

I 1988 ble det utført et forskningsforsøk på mus som hadde dødelig kreft. Halvdelen av musene fastet annenhver dag, og den andre halvdelen spiste normalt.

Forskerne var sjokkert da fire ganger så mange mus som fastet overlevde, i forhold til dem som ikke fastet.

I de fleste slike studier med mennesker, har man brukt faste som et hjelpemiddel i forbindelse med kjemoterapi eller cellegift.

Og resultatene av disse prøvene er helt overveldende.

For det første la forskerne merke til at faste kraftig reduserte de forferdelige bivirkningene av cellegift. På grunn av differensial stressrespons, gjør faste faktisk cellegiften mer giftig overfor kreftcellene, og mindre skadelig overfor friske celler!

Men her er nøkkelen. Det styrker også bekjempelsen av svulster dramatisk.

Og i den seneste testen, som ble avsluttet nå nylig, gikk hovedforsker dr. Valter Longo så langt som å si at faste alene snart kunne erstatte cellegift.

Hvis du går gjennom en cellegiftkur, så husk på at forskningen har bevist at faste reduserer bivirkningene, og øker effektiviteten av kuren.

Faste kan i sannhet være et kraftfullt tillegg til den vanlige behandlingen, og en bemerkelsesverdig effektiv og bivirkningsfri behandling i seg selv.

Når du spiser brød, gir du kreften akkurat det den trenger for å vokse, spre seg og danne nye svulster.

Men det er mer enn bare brød som gjør dette. Det er alt som kroppen din omdanner til glukose, og det betyr nesten alle karbohydrater.

Kreftceller lever av glukose. Det er ikke bare deres foretrukne drivstoff, det er det eneste drivstoff de er i stand til å bruke! Det er hovedforskjellen mellom kreftceller og normale, friske celler.

Friske celler kan tilpasse seg fraværet av glukose, ved å forbrenne fett som energi. Men på grunn av en genetisk feil kan ikke kreftceller det. De kan kun spise glukose.

Så hvordan utnytte dette lite kjente faktum? Enkelt: Slutt å fóre kreften. Dette kan gjøres ved å kombinere vanlige faste med en diett som kraftig begrenser karbohydrater, og erstatter dem med moderate mengder med protein, og sunne typer fett. Dette kalles for den ketogeniske diett.

Den ketogenetiske diett består av kjøtt, sjømat, egg og grønnsaker uten stivelse. Og det er alt! Det betyr at du holder deg borte fra alle typer brød, korn, ris, mais, pasta og så videre, og alle godterier og frukt.

Etter en tid på den ketogeniske dietten, vil stoffskiftet ditt bli fettilpasset, og det betyr at det vil forbrenne fett som energi som standard.

Tyske forskere publiserte nylig en utfyllende rapport over 160 studier om diett og kreft. Konklusjonen var at begrensning av karbohydrater forebygger kreft og demper kreftproduksjonen kraftig. Men det er ikke alt. En ny studie har vist at substanser kalt ketoner, som er et biprodukt av forbrenningen av fett, har kraftige svulstbekjempende egenskaper.

En mann ved navn Fred Hatfield fortalte nylig på amerikansk TV at han hadde brukt den ketogeniske dietten til å bekjempe en aggressiv krefttype som hadde satt seg i skjelettet hans. Det er en form for kreft som vanlig behandling er så godt som sjanseløs mot. Men Fred kunne fortelle at han ble fullstendig frisk gjennom den ketogeniske dietten.

Kilde: Agderposten Xtra, onsdag 21. januar 2015, s. 14-15 (Faste dreper kreftceller)

(www.himmelen.info kjenner til at faste uansett er sunt. Resultatene som presenteres i denne artikkelen, er meget oppsiktsvekkende, og fremtidig forskning vil forhåpentligvis kaste mer lys over om det faktisk er slik at et fettbasert kosthold i kombinasjon med faste er gunstig i kampen mot kreft.)