Jesus åpenbarte seg for dansk journalist

Jesus åpenbarte seg

for dansk journalist

Fredag 30. januar 2015 ble boka «Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvilligt troende» gitt ut på det venstreradikale Informations Forlag i Danmark. Mandag 2. februar var den utsolgt. Boka er skrevet av journalist Charlotte Rørth (f. 1962). Hun sier på ramme alvor at hun møtte Jesus. Ikke bare åndelig; hun har sett ham og hørt ham snakke.

«Jeg stoler på deg», sa han andre gang de to møttes. Etter det har hun ikke møtt ham igjen.

En novemberdag i 2008 kjente hun seg lenket til gulvet inne i La Sacra Capilla Del Salvador, frelserens hellige kapell, i den spanske byen Úbeda. Turistguiden Andrea skjønner ikke hva som skjer og spør hvorfor det er et lys rundt henne.

En novemberdag rammes hun av en lysstråle hjemme i Danmark.

-Jeg reiser meg. Er overveldet og glad og ble fylt av en dyp lykkefølelse.

-Hvordan kan jeg vite hva dette er? spør hun.

Hennes tro er bygget på viten, ikke på tro, forsikrer hun. Så melder det seg en inntrengende stemme i hennes drømmer, og hun må til Úbeda igjen for det er der stemmen kaller fra.

I februar 2009 er hun tilbake. Inne i kapellet lukker hun øynene og ser en mann.

-Jeg har aldri sett ham før, men jeg gjenkjenner ham, da han som et hologram trer frem i naturlig høyde halvannen meter foran meg, litt til venstre. Hologrammet ligner noe fra de science-fiction filmene jeg nesten aldri ser, tenker jeg og forsøker med filmreferansen å riste bildet av meg som ren fantasi.

Senere strømmer det gult lys fra fingrene hennes. I tiden etterpå har hun en ubendig energi og går ned 15 kilo i vekt. Hun sammenligner det med en heftig forelskelse som hun må gange med hundre.

 

 

 

Publisistiske prinsipper

Om hun skulle fortelle? Hun hadde et behov for å snakke med noen om opplevelsene. At det skulle bli en bok var ikke like opplagt. Hun tenkte det måtte være flere enn henne som også har behov for ikke å stå alene med slike opplevelser.

-Mine publisistiske prinsipper sier meg at dersom man vet noe, så offentliggjør man det slik at andre kan bruke det, sier hun.

-Som kritisk journalist, hva er det første spørsmålet du vil stille deg selv?

-Det er «hvordan kan du tro på dette». Og svaret på det er at jeg tror på det fordi jeg har opplevd det. Jeg har kun min egen troverdighet å by på. Jeg kan ikke bevise det eller etterprøve det. Dersom jeg skulle velge ikke å tro på det, vil jeg ikke tro på meg selv. Det kan jeg heller ikke leve med.

-Jeg kom inn i troen gjennom en opplevelse ingen kan ta fra meg. Andre har andre forløp.

I den nordiske kirkevirkelighet er det likevel lite rom for slike mystiske erfaringer.

-Her sier vi at du må ha vært på LSD for å oppleve noe slikt. I Spania blir det ikke sett på som så merkverdig, sier hun.

-Kunne du ha holdt det for deg selv?

-Alle så at det hadde skjedd noe med meg. Jeg glødet av glede og hadde en voldsom energi. Jeg stilte meg selv spørsmålet om hva jeg skulle med denne opplevelsen. Den eneste beskjeden jeg fikk var at jeg må stole på meg selv. Opplevelsen har ikke gitt meg noen narkotisk trang etter en ny rus. Jeg er en ekstremt snusfornuftig karrierekvinne som må ha orden på tingene.

Hun måtte reise til Israel der hun opplevde at hun «var mer tilpass enn hun har vært de siste fem årene».

-Innimellom kjenner jeg en trang til å gå i kloster for å hengi meg helt, men jeg har mann, barn og jobb. Hele veien har jeg hatt hjelp av en prest som har hjulpet meg til å holde fast i hverdagen.

Like før julen 2014 døde sønnen til Charlotte Rørth – som var en troende - i selvmord i USA, like før han skulle ha reist hjem. Dette ble en ny ting som Charlotte nesten ikke kunne tro var sant, og opplevelsen med Jesus har hjulpet henne til å takle dette.

 

Kilde: http://www.vl.no/kultur/skrev-bestselger-om-sitt-fysiske-m%C3%B8te-med-jesus-1.315121, lest 06.02.2015