Forvandlet på kristen sommerleir

 

Forvandlet på kristen sommerleir
7 år gamle Timofey Gnitetskiy fra Zhitomir, ble sendt til Open Hearts sommerleir av det ukrainske barnevernet.
De kritiske forholdene i guttens familie gjør at det er sosialkontoret og politiet som har overtatt ansvaret for Timofey. Egentlig bor han sammen med sin mor og en søster fra morens forrige ekteskap. Moren bor heller ikke sammen med Timofeys far.
Søsteren Nastay er bare 12 år gammel, men er allerede samboer med en 15 år gammel gutt, Artur. De to har hatt en forferdelig negativ påvirkning på lille Timofey. Det er søsteren som har lært ham å se på pornografi på tv, og å bakke og snakke stygt. Hennes samboer, Artur, har vært Timofeys lærer hva sex, røyking, drikking og tyveri angår.
Moren jobber som oppvaskhjelp på en kafeteria, men alle pengene hun tjener der går til hennes eget alkoholforbruk. Ofte, når hun drikker, kommer hun ikke hjem og sover ikke hjemme om natten. Timofeys far, som moren har flyttet fra, prøver å finne en jobb, men det eneste han har greid til nå er å finne kortvarige jobber. Han kan ha en jobb i én måned, så bruker han de neste ti månedene på å drikke.
Timofeys halvsøster hater sin stefar, og presset moren til å skille seg fra ham. Begge søsknene, Timofey og hans halvsøster, er under sosialkontorets og politiets ansvar nå. Da Timofey ankom Open Hearts sommerleir sist juli, sjokkerte han både barn og ledere på leiren. Han slo og sparket de andre barna, bannet og ødela ting. Og aller verst, han prøvde å komme under jentenes klær og ta på dem overalt. Hovedlederen på leiren så selv en dag hvordan Timofey greide å fange en liten jente på 7 år, tok undertøyet hennes og prøvde å ha oralsex med henne. Han ble straffet og satt i isolat. Hele leiren begynte å be for ham dag og natt, samtidig som barna forsøkte å holde seg lengst mulig unna ham.
En dag skjedde imidlertid det store mirakelet med lille Timofey. Leirsjefen tok ham i hånden og begynte å be for ham. Timofey begynte å gråte og ba en bønn der han bekjente og ba om frelse. Sammen med lederne skrev han ned alle sine synder på et papir, og kastet papiret på bålet så det brant opp. Etter det falt han i søvn og sov fredfullt i 12 timer! Alt det onde som hadde drevet ham forsvant og han våknet som en helt ny gutt. De neste fire dagene var han en fredfull gutt.
Han lyttet til undervisningen om Jesus, kom til kveldssamlingene, og hver morgen sto han opp tidligere enn de andre barna for å være med på ledernes bønnemøte. Der sto han, alene barn midt mellom lederne, løftet blikket og så inn i himmelen som om han så inn i Guds ansikt.
Senere i uken ble det kaldere på leiren, og lederne ringte guttens mor for å be henne komme med varmere klær til gutten. Moren nektet å komme, av frykt for at lederne ville klage på henne og på sønnens oppførsel, så hun ville heller ta med gutten hjem. For ikke å komme alene, ba hun Timofeys far om å bli med. Da de kom til leiren og leder Lena fortalte dem med tårer i øynene hvor radikalt Gud hadde forandret deres sønn, begynte faren å gråte og spurte:
-Hva gjør vi nå?
Det endte med at han ba frelsesbønn, ba sin tidligere kone om å gifte seg med ham igjen, at de begge skulle begynne å gå i kirken og melde seg på et rusrehabiliteringsprogram.
Hele familien takker nå norske givere og Open Heart for leiren som forandret deres liv. Open Hearts lederteam har foreslått at de neste år sender datteren på leir, slik at Gud kan forandre henne også.

Kilde: Magasinet ”Rapport fra øst”, nr. 7, 2013. (Timofeys forvandling. En mirakelhistorie!)