-Jeg ble fylt av en uforklarlig fred

-Jeg ble fylt av en uforklarlig fred

 

Liu Chaun Zhong (f. 1950) levde et utsvevende liv med fyll, slåssing og økonomisk trøbbel. Ved en tilfeldighet fikk han høre om en kirke i nabolaget der andre hadde fått hjelp. En søndag snek han seg inn på bakerste benk. For første gang i sitt liv fikk han høre om Jesus, om mulighet for frelse og for et nytt liv.

-Det var jo dette jeg trengte, forteller Liu Chaun Zhong.

Snart begynte han å gå fast i kirken. Han beveget seg stadig lenger framover i benkeradene. Han snakket med folk og kom i kontakt med menighetslederne. En søndag bestemte han seg for å bli kristen.

-Jeg ble fylt av en uforklarlig fred. Hele livet hadde jeg slitt med uro og angst. Nå tok Jesus det bort, forklarer Liu Chaun Zhong.

Liu Chaun Zhong anbefalte deretter kona Zhang Rong Ying også å gå i kirken.

-Det var det første jeg gjorde da jeg kom hjem. Jeg anbefalte så sterkt jeg kunne at også hun måtte gå til kirken.

Zhang Rong Ying forteller:

-Jeg hørte på mannen min. Jeg ble med i kirken, og snart ble også jeg kristen. Det har forandret livet mitt!

Flere har også fått høre de gode nyhetene om hva Jesus kan gjøre:

-Vi har snakket med familien vår og vennene våre om alt det Jesus kan hjelpe med. Snart ble min far kristen. Så kom mor. Senere ble også brødrene og svigerinnene mine kristne. Dessuten har også de to barna våre tatt imot Jesus. De fjorten år gamle datteren til sønnen min vil også følge Jesus. Vi har et barnebarn til, men hun er bare to år. Hun blir kristen hun også, konstaterer Zhang Rong Ying.

Liu Chaun Zhong er så begeistret for Bibelen at han leser timevis hver dag. Til daglig er han bonde på en åtte mål stor gård, og det er nå tungt å arbeide lange dager.

-Nå som jeg er blitt så gammel, trenger jeg pauser. Når jeg kommer hjem, er noe av det første jeg gjør å lese i Bibelen. Den gir meg glede og fred.

Liu Chaun Zhong har også for vane å gi bort Bibelen når han har lest den noen ganger. På de over 22 årene som har gått siden han ble kristen, har han hatt rundt ti bibler.

-Når jeg har lest gjennom Bibelen noen ganger, får jeg lyst på en ny. Men jeg kan jo ikke kaste en bibel sånn uten videre. Jeg vet jo at det er mange som trenger å bli kjent med Jesus. Derfor gir jeg bort de biblene jeg har lest fra perm til perm noen ganger.

 

Kilde: Bibelgaven 4-2018, s. 14-15