-Jesus møtte meg på mine interesser

 -Jesus møtte meg på mine interesser

 

På den NRK TV-direktesendte gudstjenesten 11. desember 2022 fra Foldnes Kyrkje i Øygarden utenfor Bergen fortalte Renate - i samtale med sokneprest Maria Tveten – at hun hadde gått fra å være trygg ateist og til å bli en kristen.

 

Under en helsereise til Gran Canaria - Renate har psoriasis - bestemte hun og en annen som også var på samme helsereise at de skulle dra og spise vafler i Sjømannskirken i Arguineguin.

 

-Vi skulle bare drikke kaffe og spise vafler.

 

Mens de var der spurte hun som var med om de skulle gå inn i kirken og slappe av og kjenne på roen. Det sa Renate ja til.

 

-Vi gikk inn i kirken og det tok ikke lang tid før jeg kjente på den enorme roen og freden. Og jeg kjente en enorm kjærlighet. Og jeg gråt masse og det var utrolig befriende.

 

Da hun kom hjem opplevde hun en veldig tiltrekning til kirken.

 

-Jeg er glad i kunst og arkitektur og interiør og jeg syntes at det var veldig rart at kirkekunsten ble så interessant.

 

Dermed reiste Renate til sin lokale kirke (Foldnes kyrkje) for å se på kunsten og arkitekturen og ikke minst søke tilbake til den freden som hun kjente i sjømannskirken i Arguineguin. Videre snek hun seg inn på gudstjeneste i Foldnes kyrkje og forsøkte å gjøre seg så usynlig som mulig. Hun forteller også at det tok lang tid å erkjenne at hun var blitt kristen, at hun trodde på Jesus

 

Og så fikk de idéen om at de skulle gå inn i kirken og sette seg litt for å kjenne på freden som var der. Og så balet det på seg. Selv mente hun at årsakssammenhengen var at en i nabolaget hadde bedt for henne.

 

Mannen hennes sa at dette skulle gå bra. Hun var jo seg selv og hadde bare fått noe mer.

 

På spørsmålet om hvorfor hun tror at hun ble kristen, så sier Renate at hun ikke hadde fått noen påvirkning utenfra og at hun heller ikke kjente noen som var kristne. Hun hadde heller ikke møtt på noen kristne i forkant. Men i etterkant har hun fått vite at hun hadde en nabo som var kristen og som ba for henne.

 

-Jeg tror at Jesus møter oss på den måten vi tåler å bli møtt på.

 

-Hadde Han [Jesus] stått foran meg, så hadde jeg bestilt legetime, for det hadde jeg ikke tålt.

-Jesus møtte meg på mine interesser, og på den måten kunne han finne veien inn i mitt hjerte.

 

Kilde: Gudstjeneste - TV på nrk.no fra Foldnes kyrkje i Øygarden Gudstjeneste - TV – Foldnes kyrkje i Øygarden – NRK TV