Nektet å inngå homofilt forhold på grunn av sin kristne tro. Endte opp med å gifte seg med en kvinne.

 Nektet å inngå homofilt forhold 

grunn av sin kristne tro. Endte opp

med å gifte seg med en kvinne

 

Øivind Kjærland Svendsen (f. 1954?) kjente på tiltrekning til personer av samme kjønn, men ville ikke inngå noe likekjønnet forhold på grunn av sin kristne tro.

 

Øivind Kjærland Svendsen tviler ikke på hva Bibelen sier om likekjønnet samliv:

 

-Min teologi på dette området er veldig enkel. Hvis dette var et alternativt samliv som Gud hadde tenkt, ville det ha stått noe om det i Bibelen. I stedet står alle de stedene som omtaler samliv med eget kjønn med negativt fortegn.

 

-Jeg har hele tiden tenkt at dette ikke er det Gud har for livet mitt.

 

-Jeg tror ikke det er sånn at du går fra homo til hetero. I alle fall var det ikke slik for meg. Jeg tror det er mer flytende, og det handler om hva du gir næring til.

 

-Om jeg ser bilde av en flott og muskuløs mannskropp kan jeg fascineres av det, men jeg har gjort et valg. Det har ikke styring og kontroll i livet mitt lenger.

 

Kristne, praktiserende homofile er den gruppen som kanskje har størst problemer med valget som Øivind Kjærland Svendsen har gjort.

 

-De må holde fast på at «sånn har Gud skapt meg, og dette er en gave». Da blir sånne som meg en trussel.

 

Øivind Svendsen har aldri definert seg som homofil. Det har alltid vært jenter han har vært forelsket i samtidig med fascinasjonen for mannekroppen.

 

I 2018 giftet Øivind seg med Gunhild. For begge to er det deres første ekteskap.

 

-Gunhild er den beste gaven Gud har gitt meg, og vi får dele alle ekteskapets gleder.

 

Mike Davidson fra Irland følte på en tiltrekning til menn tidligere i livet. Selv om han følte seg som homofil, valgte han likevel å gifte seg med en kvinne:

 

-Jeg hadde jo også følelser for kvinner. Det var ikke sort hvitt, men litt begge deler. Midt i denne konflikten, valgte jeg altså å gifte meg og være trofast.

 

På grunn av de indre konfliktene til Mike Davidson, gikk han og kona til en psykiater og to psykoterapeuter. Samtalene med disse fagpersonene fikk Mike Davidson til å tenke annerledes:

 

-Terapeutene tok meg på alvor og lyttet til mine ønsker. Samtidig utfordret de meg. Jeg måtte lære meg å se på menn, ikke som seksuelle objekter, men som mennesker. Terapien hjalp meg til å slappe av og få selvtillit.

 

Kontakten med fagfolkene fikk Mike Davidson til å tenke mer i den retningen han egentlig ønsket, og han og kona har vært gift i 40 år.

 

-Jeg ble tatt på alvor og fikk hjelp. Derfor har jeg en lidenskap etter å se at andre får oppleve det samme som jeg.

 

I dag er han terapeut og forsøker å hjelpe personer med uønskede seksuelle følelser. Pr. 2019 skal han ha hjulpet rundt 50 homofile til å bli heterofile. Mike Davidson mener det er en fundamental fornektelse av menneskerettighetene å unnlate å hjelpe homofile til å bli heterofile.

 

-Hvis det er det de ønsker, presiserer Mike Davidson.

-I all form for terapi er frivillighet viktig. Så hvorfor blir jeg kritisert når jeg tar mine pasienters frie ønske på alvor?

 

Mike Davidson blir av medier i Storbritannia omtalt som en terapeut som praktiserer konverteringsterapi, men denne merkelappen stiller han seg undrende til. Han mener tvert imot at han bare hjelper folk med uønskede seksuelle følelser. I Norge har Mike Davidson også blitt kritisert. To ansatte ved NLA Høgskolen sa opp sine stillinger etter et foredrag han holdt der med tittelen 'Korleis hjelper vi dei som ønskjer å forlata homoseksuell praksis og kjensler'. I tilegg sa NLA-rektoren til Bergens Tidende at NLA Høgskolen ikke burde ha leiet ut til dette seminaret, fordi det ble oppfattet som anerkjennelse av noe NLA Høgskolen ikke vil stille seg bak.

 

Mike Davidson mener at de som kritiserer ham ikke egentlig ønsker frivillighet når de vil nekte personer med uønskede følelser å få hjelp, og informerer også om at begrepet konverteringsterapi først ble brukt av professor Douglas C. Haldeman i 1991.

 

-Noen hevder at man ikke kan endre på homofili. Da vil jeg si: Vis meg forskningen.

 

 

Kilde: Siden han var ung har Øivind (67) vært tiltrukket av menn. Nå er han gift med en kvinne (dagen.no), lest 14.06.2023

Foredraget hans fikk to ansatte til å si opp (dagen.no), lest 15.07.2023