Fikk se livet i revy etter å ha bedt til Gud fra fengselscella

 Fikk se livet i revy etter å ha

bedt til Gud fra fengselscella

 

Johnny Årnes (f. 1958) er leder for og har jobbet i ca. 20 år i den frivillige organisasjonen Guts som blant annet hjelper tidligere rusmisbrukere. (Medarbeiderne i Guts får ordinær lønn, men overskuddet går til andre prosjekter og ikke til private investorer eller eiere.)

Da Johnny Årnes var 20 år gammel, hadde han rotet seg opp store i problemer. Til tross for at hans mor og hans besteforeldre på den ene siden var kristne og det faktum at han hadde gått 3-4 ganger på søndagsskolen, hadde han hatt en vanskelig oppvekst og tatt flere dårlige en del f valg som blant annet førte til at han ble rusmisbruker og havnet i fengsel. I fengselet fikk han en dag besøk av en venn som ga ham to kristne bøker. Den ene var om en russisk soldat (Vanja) og den andre om gjenglederen Nicky Cruz.

 

Johnny Årnes syntes at bøkene var sterke saker og bestemte seg for å be til Gud. Han knelte ned ved senga i cella si og sa omtrent følgende:

 

-Dersom det finnes en gud, så må du vise deg for meg.

 

Det som hendte deretter var at atmosfæren i rommet endret seg og Johnny Årnes fikk en livsforvandlende opplevelse som blant annet besto av å se livet sitt passere i revy:

 

-Jeg fikk se livet mitt passere i revy, som på en film. Jeg så meg selv som baby, som et lite barn, som ungdom, og voksen.

 

Johnny Årnes forteller videre at opplevelsen var til hjelp for ham i mange år når det var tøft. Opplevelsen gjorde også at han skjønte at det var noe mer [mellom himmel og jord]. Videre bidro opplevelsen til at han bestemte seg for å gjøre noe med livet sitt. 

 

Kilde: Gudstjeneste - TV – Filadelfiakirken Drammen – NRK TV (sekvensen med Johnny Årnes starter 12 min og 50 sek inn i gudstjenesten)