Hadde Wesleys forbønn sammenheng med at sønnen John kom til tro?

Hadde Wesleys forbønn sammenheng

med at sønnen John kom til tro?


I boka "Beveg verden ved bønn" skriver Wesley L. Duewel om hvordan han fikk en veldig bønnebyrde for sønnen John i den perioden da han kom til tro:

"Det er ikke bare slik at bønnen din når til himmelen, men bønnens arm kan også strekke seg hvor som helst i denne verden. Som forbeder kan du berøre noen som trenger deg, selv om de er tusener av kilometer borte. Dette er ikke ønsketenkning, det er en åndelig virkelighet.

Jeg kommer aldri til å glemme en periode på to uker i India for mange år siden da jeg følte en stadig bønnebyrde for sønnen vår. Det nådde klimaks en søndag ettermiddag da jeg var alene i huset. Jeg var så opptatt i bønn for ham at det var som om jeg var hevet over tid og sted. Mens jeg bad, hadde jeg følelsen av at jeg knelte ved siden av John med hånden på skulderen hans i bønn. Jeg vet ikke hvor lenge jeg bad, eller hva jeg sa, men jeg vet at bønnearmen hadde nådd over hav og land til Johns skulder. Det var like virkelig som om vi hadde ligget ved siden av hverandre. Vissheten kom, og jeg reiste meg fra den knelende stillingen. Senere kunne jeg tale i søndags kveldsmøtet.

På grunn av arbeidet i misjonen fikk jeg ikke anledning til å skrive til John før etter lunsj dagen etter. Jeg gikk til kontoret mitt og satte meg ved skrivemaskinen. "Kjære John!" skrev jeg. "Jeg vet ikke hva dette betyr for deg, men jeg er sikker på at det betyr noe. I flere dager har jeg følt en byrde over meg, og jeg har vært nødt til å be spesielt for deg. I går ettermiddag da jeg knelte på soverommet, var det som om jeg lå ved siden av deg med hånden på skulderen din." Jeg skulle til å skrive neste setning da det ringte på døren. Utenfor stod et telegrafbud. Han gav meg et telegram.

Jeg gikk inn, lukket døren og åpnet telegrammet. Der stod det:

"Gud er min kaptein. Rolig og sikker i min sak. Takk for arv, kjærlighet og forbønn. John."

Jeg falt på kne. Tårene rant nedover kinnene. Gud hadde latt meg få lov å røre ved himmelens trone med den ene hånden og vår sønns skulder med den andre. Etter noen dager kom det brev fra ham. Nøyaktig på den tiden jeg var i bønn i Allahabad, India, knelte John i mørket i USA og gav hjertet sitt til Herren (Duewel, 2001, s. 53-54)."

Kilde:
Duewel, Wesley L. (2001). Beveg verden ved bønn. Oslo: Rex Forlag