Therese og Torgeir Bergquists vei til kristen tro

Therese og Torgeir Bergquists

vei til kristen tro

Høsten 2007 skjedde det noe som skulle få store konsekvenser.

-Naboen vår inviterte meg med på Alpha-kurs i Trondheim Frikirke. Jeg tok imot invitasjonen og takket for den. Men da jeg kom hjem, rev jeg innbydelsen i biter og kastet den i søpla. Dagen etter angret jeg litt og fant fram bitene igjen. Jeg ville gi dette kurset en sjanse, forteller Therese som ikke hadde noe forhold til kristendommen fra tidligere.

-Det er en ting du skal holde deg unna, og det er Alpha-kurs, for det ser både skummelt og manipulerende ut, advarte Torgeir da han så invitasjonen. Torgeir vokste opp i et kristent hjem, men kom tidlig bort fra sin barnetro og begynte med alkohol allerede som 13-åring.

-Kristendom var ikke noe tema for meg, og jeg framsto heller som en tøff kar.

Ekteparet Bergquist bor i Trondheim og deres liv var i flere år preget av brusende champagne og flotte reiser, og ingen kontakt med kristne miljøer.

Therese gikk imidlertid på kurset:

-Men jeg gikk på kurset sammen med naboen. Jeg var blitt nysgjerrig, og ville prøve. Det var første gang jeg kom til Trondheim Frikirke. Alle ønsket velkommen og smilte til meg. Det var koselig å være der. Men jeg trodde nesten at de opptrådte litt falskt overfor meg, for jeg var ikke vant med en slik mottakelse. Vi sang sammen, og det var både godt og flaut, påpeker Therese, som fortsatt var nysgjerrig og ville fortsette å gå på Alpha-kurset.

Midtveis i kurset satt deltakerne i ring og hadde lenkebønn. Den som ikke ønsket å be, kunne klemme hånden til sidemannen, og bønnevandringen fortsatte videre.

-Det var mens jeg satt der at jeg ble klar over at jeg hadde begynte å tro på Jesus, og var blitt en kristen. Jeg takket for frelsen. De andre ble så glade da de hørte dette, forteller Therese, som legger til at det nære forholdet til Jesus har vokst fram etter hvert.

Torgeir ble ikke sint på kona da han forstod at hun var blitt en kristen, men heller tvert imot:

-Jeg oppdaget at Therese forandret seg i positiv retning. Hun ble enda triveligere å være sammen med, og fikk dessuten mer selvtillit.

-Therese ville også begynne å gå på gudstjenestene i Frikirken, og jeg var sporadisk med. Senere inngikk vi en avtale om å gå hver søndag, og jeg tok meg av barna våre Thale (4) og Thea (7) og gikk på søndagsskolen med dem. Samtidig var jeg misunnelig på de som var samlet til gudstjeneste, for jeg visste at de hadde noe som var ukjent for meg, forteller Torgeir.

En dag fikk Torgeir en henvendelse fra et medlem i Holy Riders. Han var selv med i motorsykkelmiljøet i Trondheim, og ble spurt om å delta på et Alpha-kurs for motorsyklister.

-Det var første gang at Trondheim Frikirke skulle arrangere Biker-Alpha-kurs, og jeg takket ja til å være med. Det møtte fram tre fra Holy Riders, to narkomane og to tvilere - en av dem var meg. Halvparten hoppet av underveis, men jeg fortsatte, forteller Torgeir.

Kurset fikk stor betydning for ham, og under en weekend våren 2009 bar han fram sin første bønn til Gud.

-Jeg bestemte meg for å ta imot frelsen. Livet ble totalt forandret. Jeg har fått fred. Og jeg er blitt mye tøffere nå enn før, smiler han.

Kona forstod at ting var på gang, og hun opplevde stor forandring i livet til sin mann.

-Det er fantastisk hvordan vi har fått det i dag. Vi ønsker å ta Jesus med oss i hverdagen, og vil at han skal prege oss, understreker Therese.

-Jesus betyr alt for oss, og det er så trygt og godt å være en kristen. Dessuten er Jesus et flott forbilde for oss, sier ekteparet.

Torgeir er nå blitt leder for Alpha-kurs, og underviser blant annet om hvordan man skal få kontakt med ikke-kristne mennesker og dele troen med dem.

-Jeg ønsker å invitere med meg nye mennesker på Alpha-kurs. Jeg ber også for min nærmeste familie. Det var litt distanse like etter at jeg ble en kristen, men vi er kommet nærmere hverandre nå, forteller Therese.

Hun er også aktiv på lørdager i Nordre gate, en av gågatene i Trondheim. Her deler folk fra Frikirken ut kaffe og vafler, og prøver å få kontakt med folk.

-Frikirken betyr svært mye for oss - det er blitt vårt hjem. Pastorene er helt enestående, og vi kan samtale med dem og får motivasjon til kristenlivet i hverdagen, understreker Torgeir.

Ekteparet Bergquist vil gjerne oppfordre ikke-kristne til å søke Herren mens han finnes.

-Smak og se at Herren er god, understreker de.


Kilde: Velsignet Helg (DagenMagazinet), 27.11.2010, s. 27