-Vil du hjelpe meg å hjelpe disse mine minste?

-Vil du hjelpe meg å

hjelpe disse mine minste?

 

LoveNepal er en svensk organisasjon som arbeider med å redde unge jenter ut av prostitusjon. Jenter som på grunn av gamle tradisjoner tvinges til å selge kroppene sine. Disse jentenes skjebne er bestemt fra fødselen av; de er bestemt til et liv som slaver. De blir sett på som en handelsvare som mennesker kan gjøre hva de vil med.

I 2009 var Mikael i Singapore hvor han traff Håkan Gabrielsson som sammen med familien sin hadde bodde der i 15 år. Han viste Mikael tre bilder av jenter. Håkan fortalte at disse jentene, som var mellom 7-12 år, var prostituerte.

Mikael gikk tilbake til rommet sitt og gråt seg gjennom hele den natten. Kl. 05.45 den morgenen var det som om han hørte en stemme på innsiden:

-Vil du hjelpe meg å hjelpe disse mine minste?

Mikael gikk ned på kne og sa, mens tårene rant:

-Jeg vil.

Sammen med Håkan Gabrielsson og pastor Raju i Nepal, ble det første jentehjemmet for 34 jenter startet høsten 2009. Da jentene kom til hjemmet var de meget istykkerrevne og sønderbrutte. Disse jentene hadde blitt utnyttet seksuelt og blitt påført en fryktelig fornedrelse, uendelig mange ganger. Flere av jentene satt helt apatiske og likegyldige på grunn av alt de hadde gått gjennom.

De fikk for første gang nye, rene og fine klær som de ble meget glade for. De klemte kosebamsene sine og hadde ranslene sine hos seg i sengen. Et nytt kapittel hadde begynt i livet deres. For noen uker fikk de oppleve total glede.

Etter den første tiden av lykke ble alt meget tøft og turbulent. Jentene kunne besvime flere ganger om dagen på grunn av alle de traumatiske opplevelsene de hadde blitt tvunget til å gå gjennom. Smerten og sårene i livet deres var total. Mange av dem var kraftig underernærte og flere av dem var alvorlig syke. Men en atmosfære full av kjærlighet fra personalet samt god hjelp fra sykehuset, snudde situasjonen. Sakte men sikkert begynte et nytt liv å ta form. Å se noen av jentene i dag er som å se totalt nye mennesker. En del av dem er ikke til å kjenne igjen. Å få møte deres takknemlighet og glede er verdt alt. De har fått oppleve gjenopprettelse, trøst og helbredelse i sine liv. Det er fantastisk å se hvilken mektig Gud vi har! Hans store kjærlighet, sammen med menneskers kjærlighet reiser opp disse jentene til å få leve et verdig liv.

Siden starten av det første hjemmet har det skjedd en eksplosjon i arbeidet. 6 hjem er startet, en skole har blitt startet opp for å gi jentene en god utdannelse og totalt er det nå nærmere 600 jenter som har blitt reddet.

Representanter fra LoveNepal har også fått treffe landets statsminister og et antall medarbeidere i Nepals regjering. De gir sin fulle støtte og bekrefter den alvorlige situasjonen til badifolket.

Bildene av de tre jentene som Håkan Gabrielsson viste til Mikael, kan ses på http://lovenepal.se/var-story/.


En måte å hjelpe til med å forandre og gi en fremtid til en jente, er å bli fadder. Dette koster kr. 250,- pr. mnd. og informasjon om dette finnes på http://lovenepal.se/#contact.

 

Kilde: lovenepal.se, lest 28.12.2013