Fikk besøk av C. S. Lewis noen dager etter at han døde

Fikk besøk av C. S. Lewis

noen dager etter at han døde

J. B. Phillips var en velkjent bibeloversetter og forfatter. I boka ”Ring of truth: A Translators Testimony” (1967) gjengir han en forbløffende opplevelse han hadde. Han beskriver seg selv som skeptisk av natur, og ikke overtroisk. Blant annet utviste han en generell forakt for de som kalte seg klarsynte. Samtidig mente han at en god skeptiker burde ha et åpent sinn i forhold til at virkeligheten kan være ganske annerledes enn sin nåværende oppfatning.

Noen dager etter at C. S. Lewis døde, satt J. B. Phillips og så på TV. Da opplevde Phillips plutselig at Lewis satt ved siden av ham i en stol noen få fot unna, og sa noen ord som var spesielt relevant i forhold til den vanskelige situasjonen Phillips på den tiden befant seg i. C. S. Lewis hadde en rødere ansiktsfarge enn han pleide, smilte over hele ansiktet, og bortimot glødet av sunnhet.

-Det som var interessant var at jeg ikke hadde tenkt på ham i det hele tatt, skriver J. B. Phillips og legger til at han heller ikke kjente C. S. Lewis spesielt godt.

Han hadde korrespondert mye med ham, men kun truffet ham en gang ansikt til ansikt. Videre ble han heller ikke alarmert eller overrasket; C. S. Lewis var plutselig bare der.

En uke senere, denne gangen mens J. B. Phillips lå i senga og leste, var han der plutselig igjen, enda mer glødende enn før, og repeterte den samme beskjeden, som altså var veldig viktig for J. B. Phillips på denne tiden.

Jeg var litt forvirret rundt dette, og jeg nevnte det for en viss gudfryktig biskop som på den tiden var pensjonist og som bodde her i Dorset. Han sa da:

-Min kjære J.... Denne type ting forekommer hele tiden (Phillips, 1967, s. 89-90).

Kilde: Phillips, J. B. (1967). Ring of truth: A Translators Testimony. London: Hodder and Stoughton.