Ble en troende under innspilling av krigsfilm

Kom til tro under

innspilling av krigsfilm

Skuespilleren Shia LaBeouf (f. 11.06.1986) fortalte i et intervju at han fant Gud under innspillingen av krigsfilmen Fury.

LaBeouf har spilt i filmer som Transformers og Indiana Jones. I et intervju med amerikanske Interviewmagazine sier LaBeouf:

-Jeg fant Gud under Fury. Jeg ble en kristen mann … på en veldig virkelig måte.

I filmen, med Brad Pitt i hovedrollen, spiller LaBeouf en trofast soldat ved navn Boyd ”Bible” Swan. I rollen siterer LeBeouf blant annet en rekke bønner. Disse ble virkelige for ham i filmen.

-Jeg kunne bare ha ramset opp bønnene som sto på arket, men dette var en virkelig greie som virkelig frelste meg. Og du kan ikke forstå det hvis du ikke har opplevd det selv. Det er en fullstendig forvandling av hjertet, en overgivelse av kontroll. Og samtidig som det er noe vakkert i det, handler jo skuespill om kontroll. Så det var litt vilt å navigere gjennom det. Men jeg hadde gode folk rundt meg som hjalp meg, sier LaBeouf.

I intervjuet forklarer LaBeouf at det var skuespiller Brad Pitt og regissør David Ayers som ledet ham i retning troen på Gud.

-Brad Pitt var et redskap i å lede meg gjennom dette. Han kommer fra et hyper-religiøst hjem fra bibelbeltet og han forkastet det og beveget seg mot en annen spiritualitet. Regissør David Ayers er helt og holdent en kristen. Disse to motsatte posisjonene hjalp meg begge til å lande hvor jeg er, og jeg ser virkelig opp til dem, sier LaBeouf.

Skuespilleren forteller åpenhjertig om den eksistensielle krisen i sitt eget liv.

-Jeg har flyktet hele livet, flyktet fra meg selv. Jeg har flyktet til filmer, alkohol og narkotika … eller hva det nå er, sier LaBeouf.

Filmen Fury hadde premiere på norske kinoer i oktober 2014 og fikk gjennomgående gode kritikker.

Kilde: Dagbladet Dagen, 01.11.2014 s. 17