Drømte at den avdøde faren sa at han drømte om Jesus før han døde

 Drømte at den avdøde faren sa at

han drømte om Jesus før han døde

 

Denne beretningen – om en muslimsk familie i en liten landsby i et lukket muslimsk land, er en type fortelling Åpne Dører ofte får høre. Men for å beskytte disse troende, blir slike historier ikke så ofte gjenfortalt.

Familien i denne historien hadde en tradisjonell muslimsk bakgrunn. De bodde på en gård i et fjellrikt område i et lukket muslimsk land. Hele familien kledde seg i svart, som shiah-tradisjonen foreskriver. De levde et enkelt liv, talte sitt eget språk, som er unikt for den regionen. Hvordan skal en slik familie noen gang få høre evangeliet?

Det begynte da faren, familiens overhode, døde. Familien sørget over dødsfallet. Etter at faren døde, tok den eldste sønnen ansvar for familien, en oppgave han tok på alvor. Som den sterkeste og høyeste sønnen i en tradisjon med gårdsdrift, ble han sett på som den som var best utstyrt til å holde gårdsdriften gående.

Like etter at faren døde, hadde sønnen en drøm. Han drømte om faren, og i drømmen talte faren til ham. Faren fortalte ham at han hadde en drøm om Jesus like før han døde.

I sønnens egen drøm så han faren ligge på sykehus. Døren til sykerommet var åpen, og han så Jesus ved farens dødsleie.

Jesus sa til ham:

-Hvis du tror på meg, vil jeg gi deg det virkelige livet.

Sønnen hørte hvordan faren svarte:

-Ja, jeg tror på deg, men vær så snill å gå til familien min. Jeg har en stor familie.

Etter denne samtalen med Jesus overga han sitt liv til Jesus og døde fredfullt.

Drømmen gjorde et dypt inntrykk på sønnen. Han inviterte hele familien til et møte på gården. Lillesøsteren hans nektet imidlertid å komme.

Her, som i mange andre lukkede muslimske land, må søstre lytte til og adlyde, ikke bare sine fedre, men også sine brødre.

Sønnen var dermed forståelig nok sint på søsteren og kalte henne til seg:

-Hvorfor adlyder du meg ikke? Du må ta imot invitasjonen. Jeg er broren din.

Lillesøsteren hans fortalte ham da at hun var redd.

-Hvorfor? spurte broren.

-Jeg hadde en spesiell drøm, svarte hun.

Hun fortalte at hun så faren deres møte Jesus i drømmen hun hadde. Sønnen lyttet i stor forundring mens søsteren gjenfortalte den samme drøm som han selv hadde drømt.

Under familiemøtet delte både den sterkeste sønnen og hans lillesøster drømmene sine med resten av familien. Hele familien ble sterkt grepet av drømmene deres, og de tok imot Jesus som sin Frelser.

Da bestemte sønnen at de trengte 50 bibler for å lese mer om deres nyfunne tro. Men hvor skulle man finne 50 bibler når man bor i et fjernt område i et lukket muslimsk land?

Etter en stund hørte sønnen om en butikk i en nærliggende by som visstnok solgte bibler. Så snart som mulig reiste han til byen og besøkte butikken. Da han kom inn i butikken, fortalte imidlertid butikkeieren at han ikke kunne hjelpe ham med så mange bibler, men han visste om noen som kunne hjelpe.

Denne personen var en annen kristen, en som Gud hadde forberedt og sendt for å undervise den muslimske familien. De møttes, og han var i stand til å gi familien Guds Ord. Han sa til den eldste sønnen:

-Herren er med deg og familien din. Han vil undervise dere og hvis dere trenger hjelp, vil vi være her for å hjelpe dere.

 

Kilde: Åpne Dører, nr. 6, Juni 2015, s. 8-9