Føler seg sveket av prest og sjelesørger som endret mening i homofilisaken

   Føler seg sveket av prest og sjelesørger

som endret mening i homofilisaken

 

 

Øivind Kjærland Svendsen (f. 1954?) kjente på tiltrekning til personer av samme kjønn og fikk derfor sjelesorg av en prest i en periode på 20 år.

 

-Han var en tydelig røst i livet mitt. Han holdt fast at dersom jeg vil følge Jesus, kan jeg ikke gå inn i noe forhold til en mann.

 

Siden den gang har sjelesørgeren endret syn. I dag er han liberal i synet på homofilt samliv, og er villig til å vie homofile. Denne holdningsendringen beskriver Øivind Kjærland Svendsen som et svik, blant annet mot ham personlig:

 

-Om han har tatt feil betyr det at jeg har kjempet alle disse årene uten grunn. Da burde han egentlig bedt meg og andre om tilgivelse for at vi unødig har kjempet i alle disse årene.

 

Øivind Kjærland Svendsen mener at prester og kristne ledere har et særlig ansvar.

 

-En dag skal vi stå ansvarlig innfor den levende Gud med livene våre. Det har jeg forsøkt å kommunisere til kristne ledere og prester. Den posisjonen de har og de rådene de gir skal de en dag stå ansvarlig for.

 

Kilde: Siden han var ung har Øivind (67) vært tiltrukket av menn. Nå er han gift med en kvinne (dagen.no), lest 14.06.2023