-Du sier at Gud oppreiser folk fra de døde. Her er en du kan prøve deg på!

-Du sier at Gud oppreiser folk fra de døde. Her er en du kan prøve deg på!

Broder Alexander hadde vært en nøkkelperson i den utrolige Hellige Ånds vekkelsen i Zaire (Kongo). Denne vekkelsen ligner på noen måter vekkelsen i Indonesia, slik den blir beskrevet i Mel Taris bok "Like a mighty wind". Det fremtredende ved denne vekkelsen var folks enkle tro. De hadde ingen vanskeligheter med å tro og forvente at de mest umulige mirakler kunne skje. Det var faktisk slik denne store oppvåkningen hadde begynt.

Alexander var en mann uten noe særlig utdannelse. Han begynte å be for de syke, og folk ble mirakuløst helbredet. En dag var det noen som kom til et av broder Alexanders møter med et lik. Det var kroppen til en ung kvinne, og ved siden av henne sto en ung mann, hennes forlovede. Han kastet frem en utfordring:

-Du sier at Gud oppreiser folk fra de døde. Her er en du kan prøve deg på!

Kvinnen hadde allerede vært død i fire dager, og ifølge broder Alexander var stanken i det lille, overfylte rommet nesten uutholdelig. Men han kalte den lille forsamlingen rundt liket, og så løftet de hendene og ble stående og prise Herren og fryde seg i 20 minutter. Plutselig kjente broder Alexander at noen dro ham i jakken, og da han åpnet øynene, fikk han se at liket var borte. Han kikket rundt og fikk se den "døde" kvinnen stå blant dem som ba, med lukkede øyne og løftede hender mens hun priste Gud.

Da resten av forsamlingen fikk se henne, veltet de ut gjennom døren med broder Alexander i hælene. Miraklet rystet hele området, og folk overga seg til Gud i store antall.