Den muslimske kvinnens vei til tro

Den muslimske kvinnens vei til troMisjonskonsulent Eivind Frøen skriver:


"For en tid siden besøkte jeg et muslimsk land i Midtøsten. I dette landet er all kristen virksomhet strengt forbudt. Det er dødsstraff for å konvertere fra Islam. Utlendinger kan bare møtes privat for å ha åndelig fellesskap med hverandre. Selv da må de vise stor forsiktighet.

Jeg fikk anledning til å møte flere kristne fremmedarbeidere der.

Under oppholdet ble jeg fortalt at en arabisk kvinne hadde hørt om mitt besøk. Hun var født i Syria, men hadde senere flyttet til dette landet. Der hadde hun i hemmelighet blitt en kristen. Da hun hørte at jeg, en utenlandsk predikant, var på besøk ønsket hun å treffe meg, fordi hun hadde en rekke åndelige spørsmål hun gjerne ville ha svar på.

Å møte meg kunne være svært risikabelt for henne. Det ble ordnet med at vi kunne treffes en kveld hjemme hos en amerikansk familie som jobbet i oljebransjen. Det var et spørsmål jeg svært gjerne ønsket svar på. Hva var det som fikk henne, som var født inn i en muslimsk familie i et muslimsk land, til å ta imot Jesus som sin frelser?

Svaret hennes gjorde et sterkt inntrykk på meg. Hun fortalte at hun alltid hadde sett på kristendom som en falsk religion. En dag kom hun over Det Nye Testamente. Hennes første reaksjon var å kaste det, men nysgjerrigheten tok overhånd. I smug begynte hun å lese.

"Elsk dine fiender." "Velsign dem som forbanner deg." Dette var radikalt og annerledes enn noe hun tidligere hadde hørt. Mens hun leste merket hun at hun ble tiltrukket av denne Jesus. Han var annerledes. Hun kom for første gang til beretningen hvor Jesus møtte kvinnen som var grepet i hor. Fariseerne sto der og utfordret Jesus med at loven krevde at hun skulle stenes. Spent leste hun videre. Hva ville Jesus si?

Da hun leste ordene: "Heller ikke jeg fordømmer deg, gå bort og synd ikke mer," var det som hennes hjerte brast. Hun så på meg med tårevåte øyne og sa:

-I min religion ville en slik kvinne vært uten fremtid og uten håp.

Hun fortsatte med ettertrykk:

-Denne Jesus måtte jeg bare lære å kjenne koste hva det koste ville.

Jeg har mange ganger senere tenkt på denne kvinnens vitnesyrd. Ofte blir jeg bedrøvet når jeg møter holdninger blant kristne som faktisk minner meg mer om Islam enn om dette vidunderlige budskapet Jesus forkynte og demonstrerte. Uansett hva du har vært, uansett hva du har gjort, så er det hos Jesus håp for din fremtid. Kanskje det er dette vi igjen må bli grepet av, dersom vi skal se vekkelse i Norge."
Kilde: DagenMagazinet, 21.01.2010, s. 2.